Allt för dig som är hockeymålvakt

Att vara hockeymålvakt är kanske den mest påfrestande rollen i ett hockeylag. Ingen annan spelare har så mycket ansvar som vilar på sina axlar. Vidare behöver ingen annan spelare spela varenda minut på isen och ett ögonblicks brist på fokus kan kosta hela laget.

För dig som hockeymålvakt

Den psykologiska biten är superviktigt för dig som hockeymålvakt. Därför är det av yttersta vikt att du som hockeymålvakt alltid har bra utrustning som passar bra och hjälper dig att prestera på topp. Att släppa in ett mål på grund av felande utrustning är väldigt onödigt och kan dessutom tära på självförtroendet i helt fel ögonblick.

Många olika typer av skydd

Hockeymålvakter behöver än mer skydd än vad utespelarna behöver. Hockeymålvakten blir konstant bombarderad av stenhårda puckar matchen igenom och behöver skydd som han eller hon är bekväm i och inte riskerar att ta skada av. Därmed är det viktigt att inte fortsätta spela med undermålig utrustning och investera de nödvändiga pengarna på korrekt utrustning.

Om du behöver nya skydd

Du kanske behöver något nytt? I så fall är det bäst att investera i det tidigare snarare än senare. En hockeymålvakt behöver specifikt plockhandske, en specifik målvaktsklubba och dessutom särskilda målvaktsskridskor.