Europeisk toppfotboll

I Europa finns en rad olika ligor med fotboll på absolut högsta nivå. Här nedan tar vi en titt på några av dessa.

Bundesliga

soccer playerTyska Bundesliga har länge tillhört en av de absolut bästa ligorna i Europa med lag som Bayern München, Borussia Dortmund och Hertha Berlin. Vill man uppleva riktigt bra tryck på läktaren skall man definitivt åka ner till Tyskland och se en Bundesliga-match då detta är den liga i Europa med det högsta publiksnittet.

Premier League

För många svenskar är tack vare Tipsextra engelska Premier League den liga som rankas allra högst, vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom den engelska fotbollen alltid präglas av kamp och högt tempo. Lag som Manchester United, Manchester City, Arsenal och Chelsea gör ju inte saken sämre.

La Liga

Spanska La Liga är den tredje av de ligor som brukar rankas som Europas bästa. Med stjärnor som Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo och James Rodriguez är den spanska fotbollen på allra högsta nivå. Funderar man på att åka ner till Spanien och titta på fotboll skall man givetvis ta chansen och se ”El Clasico”, det vill säga Real Madrid-Barcelona, som brukar vara riktigt spännande bataljer.