Grönvita hjärtan: Hans Eskilsson

4904792-hammarby-if-fotboll

Idag blir det ett lite nytt grepp på det här med Hammarbyprofiler. Vi tänkte berätta lite mer om lite olika Bajenprofiler och idag som nummer ett i turordningen så föll det sig så att det blev Hans Eskilsson.

Hans Eskilsson är en stor Bajenprofil som numera också är invald i klubbens styrelse som ledamot. Eskilsson spelade större delen av sin karriär i Hammarby, vilket innefattade 11 säsonger. Trots att han växte upp i Östersund så blev det till sist Bajen som kom att bli laget i hans hjärta. Han ska ha berättat att i sin ungdom så växlade hans tillgivenhet något alltmedan han såg olika lag spela i Allsvenskan. Men till sist fastnade han för Hammarby, något som inte minst växte fram under slutspelet 1982.

Under sin karriär i så spelade Hasse som sagt för det mesta i den grönvita tröjan, men det blev även några äventyr till både Portugal och Skottland under karriären. Dessutom sägs han ha gjort en halv säsong i någon nonsensklubb från Solna. I Bajen blev han känd som en notorisk målskytt, fastän han egentligen var mittback(!). Efter karriären som fotbollsspelare blev det några år som tränare innan han gav sig in på spåret som pokerproffs.

Efter att ha spelat på professionell nivå, sponsrad av olika spelbolag så har han dock numera trappat ned även på det då pokern idag är svårare att försörja sig på än den var för några år sedan. Han säger i en intervju att idag när så många spelare har likvärdig skicklighet så förlorar båda på detta eftersom omgångarna pågår längre och större del av vinstsummorna går till rake-summan än tidigare. Därför spelar han numera bara då och då för nöjes skull. Intresset har förflyttats mer mot aktier och börsen.

Dessutom har han en son som spelar i ett av Hammarbys akademilag, och så var det den där ledamotsrollen i Hammarby IF, där det är framförallt just ungdomsfotbollen som han vill vara med och bidra med erfarenhet och goda råd kring. Viljan att ge 110 procent i allt han företar sig tycks finnas kvar utan tvivel. Något som inte finns kvar är dock hans legendariska frisyr som spelare.