Hammarbyprofiler

204282-football-soccer-ball-over-green-grass

Hammarby har en rad kända spelarprofiler genom tiderna. Vad sägs som Nacka Skoglund, Kennedy Bakircioglü och Ronnie Hellström. Men ett lag som detta har givetvis en del kända profiler som supporters också. Och med kända profiler menar vi kändisar som på ett eller annat sätt klargjort sitt supporterskap för klubben. Här kommer ett axplock av dessa kända profiler.

  • Kenneth ”Kenta” Gustavsson – Kenta var och är en av de största bajenprofilerna. Han är känd av flera anledningar. Framförallt för de dokumentärfilmer som filmaren Stefan Jarl skapat. Kenta var tillsammans med sina kamrater vad man då kallade för mods. De levde ett liv på Stockholms gator som innefattade mycket alkohol och droger från ung ålder. Dokumentärfilmerna är tre till antalet och Kenta är en av de få som är med i alla tre. Under åren som gick från den första filmen på 70-talet till den sista som kom på 90-talet, så gick de flesta av karaktärerna bort i sviterna av sina missbruk. Kenta klarade sig längst. Han var alltid en uttalad supporter till Hammarby och har också skrivit den låt som räknas som Hammarbys hymn. Den heter Just idag (är jag stark).
  • Jan-Ove Waldner – J-O Waldner som han är, med hela Sverige efter alla sina makalösa framgångar inom bordtennis är också han en uttalad Hammarbysupporter. Det evigt blomstrande trädet besöker gärna Söderstadion när han har möjlighet.
  • Lasse Anrell – MR. Floskeltoppen himself är kanske inte den mest väntade i denna skara. Som journalist är det ju kutym att hålla en objektiv profil. Men Lasses hjärta är uttalat grönvitt!