Hockey – vinterns vassaste sport

Nu med vintern snart i antågande så öppnar sig många nya möjligheter för alla hockeyintresserade individer i vårt avlånga land. Snart är det nämligen inte bara aktiva hockeyspelare som får en chans att dra på sig grillorna och dra några snabba översteg på isen, utan någonstans i fjärran vankas både fler friåkningstider samt uterinkar att besöka för alla som är sugna!

För någon som för länge sedan slutat att spela hockey på en aktiv nivå så brukar det vara främst på tv eller läktaren som man numera har någon som helst kontakt med sporten. Under vinterhalvåret så finns det dock många möjligheter som de allra flesta inte tänker på och som därför går förlorade. För den som vill är det nämligen fullt möjligt att återigen samla en massa polare från för, eller vänner och bekanta, för att sedan ge sig iväg på antingen en friåkning eller någon uterink, om man bor i de norra och kallaste delarna av landet.

Allt som egentligen behövs för att komma igång och lira lite lättsamt är en hjälm, en klubba, ett par skidskor och en puck, något som du snabbt och enkelt online, om det skulle vara så att du för närvarande saknar något av denna utrustning.

Gör snälla inte misstaget att strunta i ett viktigt skydd som hjälmen eller att ni kör igång alldeles för hårt ifrån början, då detta lätt kan leda till allvarliga skador. Ta istället liret för vad det är, en rolig stund tillsammans i hockeyns tecken, där ni själva får vara i centrum istället för någon professionell hockeyspelare.