Hockeyprofiler i Hammarby

Nog för att Hammarby IF är mest känt för sin fotboll, men det finns även en hel del hockeyprofiler värda att nämna. Under några år så har som ni vet inte Hammarby Hockey existerat, och istället har den utomstående föreningen Bajen Fans Hockey varit det lag som på sitt sätt representerat Hammarby i Hockey. Men i mitten av maj blev det slutligen klart att Bajen Fans Hockey blir del av Hammarby IF och den anrika klubben har således ett representationslag i hockey igen.

För att ni ska minnas tidigare profiler från svunna tider, innan Bajen Fans tid, så kommer här en kortare presentation av ett par av dem.

  • Pelle Lindbergh – Var den förste Europé som vann Vezina trophy, som NHL:s bäste målvakt. Pelle Lindbergh ansågs som en av världens bästa målvakter, men efter en sen utekväll med sina lagkamrater togs livet ifrån honom allt för tidigt då han onykter kraschade in i en bergvägg i New Jersey.
  • Kristian Huselius – En pucktalang utan dess like. Var tidigt en talang i Hammarby IF innan han flyttade till Karlstad och Färjestad där han vann två raka SM-guld. Sedan fortsatte resan via Frölunda och en säsong i Schweiz, av 12 säsonger i världens bästa hockeyliga, NHL. Huselius var ett spelgeni men också en god målskytt vilket han visade ända tills han avslutade sin karriär säsongen 2012/2013.
  • Johnny Oduya – En tung back som för närvarande spelar för NHL-klubben Chicago Blackhawks. Johnny inledde sin karriär i Hammarby Hockey, där han senast spelade säsongen 2002/2003.