Tele2 Arena

10454133-tele2-arena

Sedan sommaren 2013 heter inte längre Hammarbys hemmaborg Söderstadion utan Tele2 Arena. Här tänkte vi därför ta en lite närmare titt på den nya arenan där Bajen huserar.

Första spadtaget för Tele2 Arena togs den 10 september år 2010 och knappt tre år senare stod arenan helt färdig. Totalt kostnad för hela bygget landade på runt 2,7 miljarder kronor.

Första matchen som spelades på den nya arenan var matchen i Superettan mellan Hammarby och Örgryte, en match som slutade 0-0 inför 29 175 åskådare. Dagen därpå spelades också den första allsvenska matchen på Tele2 Arena, nämligen mellan Djurgårdens och Norrköping. Första målskytten på Tele2 Arena blev IFK Norrköpings Imad Khalili som gjorde 0-1 för gästerna i fjärde minuten. Matchen slutade sedermera med en 2-1-seger för Norrköping.

Förutom fotboll har sedan starten också en rad andra evenemang gått av stapeln på Tele2 Arena, bland annat så spelades årets SM-final i bandy på arenan. Även en hel del konserter har ägt rum på Tele2 Arena och det är också från en konsert som vi hämtar publikrekordet. Den 1 mars förra året lockade nämligen Avicii hela 40 000 fans när han spelade på arenan.